Dryneedling

DryNeedling informatie voor patienten.

Dry Needling is een ‘nieuwere’ behandelmethode van de fysiotherapeut. Bij dry needling wordt een ‘droge’ acupunctuurnaald op een speciale manier in een overbelaste/stijve spierknoop (triggerpoint) geprikt, waardoor deze langdurig zal ontspannen.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een verkrampte plek in de spier die, naast lokale pijn, ook kan uitstralen naar andere plekken in het lichaam. Zo kan het bijvoorbeeld heel goed dat u last heeft van de lage rug door een triggerpoint in de bilspier.

Hoe voelt het aan?

De pijn tijdens en na de behandeling verschilt per patiënt. Wanneer de triggerpoint wordt geraakt met de accupunctuurnaald spant de spier zich even lokaal aan wat een krampgevoel kan geven. Dit noemen we een twitch. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u vaak direct makkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel even wat stijf of vermoeid aan. Dit kan varieren van een paar uur tot een aantal dagen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Na de dry needling behandeling geeft de fysiotherapeut u vaak oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie ook te behouden.

klik hier voor extra informatie