Footbalance-zooltjes

Voeten vormen het fundament voor het hele lichaam. Toch hebben veel mensen geen idee wat hun voettype is. Echter, wanneer het fundament niet goed werkt kan dat klachten geven in de tenen, onderbeen en knie. Mogelijk zelfs ook in uw heup en rug. Wat is uw voettype?

Wat kan Fysiotherapie de Boei voor u doen?
Bij Fysiotherapie de Boei kunt u uw voettype bepalen, een analyse laten maken en waar nodig zooltjes op maat laten maken. Dat doen we met behulp van het Finse ‘FootBalance’ concept. De zooltjes zijn van hoogwaardige kwaliteit, duurzaam en niet onbelangrijk: klaar bij uw eerste afspraak.

Voor wie is voetonderzoek, bewegingsanalyse en een FootBalancezooltje nuttig?
Veel mensen weten niet wat voor type voet zij hebben terwijl het de basis is voor je lichaamshouding. Dus voor iedereen kan het nuttig zijn om eens je fundament te laten controleren. Heb je specifieke klachten bij staan, lopen of sporten? Dan is het zeker raadzaam om je voeten mee te laten nemen in het onderzoek naar de oorzaak van je klachten.

Enkele problematieken waarbij er een relatie zou kunnen zijn:
• pijn in de hiel of onder de voetboog (bijvoorbeeld fasciitis plantaris)
• een naar binnen staande grote teen (hallux valgus)
• scheenbeenvliesontsteking (shinsplints)
• terugkerende kuitpijn
• achillespees overbelasting (tendinopathie)
• pijn aan de voorzijde van de knie (apexitis of patellofemorale pijn)
• lopersknie (tractus illiotibialis frictie syndroom)

FootBalance helpt overpronatie voorkómen
Het ‘werkzame bestanddeel’ van FootBalance is het voorkómen van overpronatie. Bij overpronatie kantelt de enkel of middenvoet te veel of te vroeg naar binnen bij staan of lopen. De gewrichten rondom enkel of middenvoet komen daardoor in een dispositie, waardoor ze niet optimaal kunnen bewegen. Dat kan leiden tot pijnklachten in andere gewrichten zoals die van de grote teen, enkel, knie, heup of rug. Het FootBalance zooltje
voorkomt overpronatie en helpt daarmee andere gewrichten uit de problemen te blijven. Daarnaast kunnen we met een kleine aanpassing kunnen we ook zorgen voor iets meer spreiding van de voorvoet, bij mensen met o.a. Mortonse neuralgie.

Een zool die samenwerkt met de voet
De Footbalance-zooltjes zijn niet massief, waardoor overpronatie wordt voorkomen én de normale vering in de voet mogelijk blijft. Dat is uniek. Zo kan de impact op de voet tijdens het lopen en (vooral) rennen keurig opgevangen worden door samenwerking tussen zool en voet. Op die manier blijft de voet actief en wordt niet ‘lui’. Dit is zeer prettig voor mensen waar rennen of springen een onderdeel is van hun sport. Er zijn zolen
beschikbaar voor elk type schoen, zelfs in smalle (voetbal)schoenen.

Wat gebeurt er tijdens een voetanalyse in onze praktijk?

Met FootBalance kunnen wij direct in onze praktijk een voetanalyse doen via een podoscoop. Als uw klachten te relateren zijn aan een veranderde voetpositie, kan een correctiezool van FootBalance direct gemaakt worden bij het eerste consult. Dat betekent voor u een snelle, goedkope en kwalitatief hoogwaardige oplossing voor uw klachten.

30 dagen gratis uitproberen en 1 jaar garantie
Wij staan achter FootBalance. En FootBalance staat achter haar product. Daarom kunt u de zolen 30 dagen gratis uitproberen. Bevalt het niet, dan krijgt u uw geld terug. De zooltjes gaan gemiddeld 1-2 jaar mee, afhankelijk van het gebruik.

Wilt u een afspraak voor een analyse en/of zooltjes plannen?
Hebt u klachten waarvan u wilt weten of een zool kan helpen? Uw therapeut kan beoordelen of een zooltje nuttig is. Neem uw (sport)schoenen mee!

PRIJZEN
• € 33,50 Fysiotherapeutisch consult met voetanalyse*
• € 80,- FootBalance zolen** (na eerder voetanalyse te hebben gehad)

* een fysiotherapeutisch consult wordt alleen vergoed door uw
verzekeraar als u voor fysiotherapie verzekerd bent én daadwerkelijk lichamelijke klachten hebt
** sommige verzekeraars vergoeden sportzolen, daar kunt u FootBalancezolen onder declareren!

Voor de officiële website: www.footbalance.com

Voor andere collega aanbieders: https://wilskracht.nl/footbalance/