Sportfysiotherapie

Wat is een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut is een Master of Science-specialisatie (MSc) binnen de fysiotherapie welke zicht richt op het bevorderen, waarborgen en herstellen van de gezondheid van mensen die (weer) willen inspannen of sporten. Dit varieert van recreatie sporters tot prestatiegerichte (top)sporters of chronisch zieken en minder valide sporters.

Voor wie?

De sportfysiotherapeut kan je begeleiden na een spierscheur die je hebt opgelopen tijdens het aanzetten van een sprint, voor advies als je bij elke service ‘iets’ in je schouder voelt, maar ook voor intensieve revalidatie na een knieoperatie. Kortom, klachten die je tegenhouden om je 100% in te zetten tijdens het sporten!

Maatwerk. 

De behandeling is maatwerk. Er wordt altijd een uitgebreide analyse van de situatie gemaakt en naar aanleiding daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Voor de behandeling hebben we meet- en trainingsfaciliteiten tot onze beschikking. Er kan ook gebruikt gemaakt worden van echografische beeldvorming om in kaart te brengen of er ook sprake is van beschadigt weefsel.

De behandeling zelf kan variëren van behandelingen in de kamer tot uiteindelijk sportspecifieke training in de zaal, of in de buitenlucht met bijvoorbeeld losse looptechniek-oefeningen! Dit alles zorgt voor een optimaal herstel en een zo klein mogelijke kans op herhaling van klachten.

Samenwerking. 

De sportfysiotherapeut maakt deel uit van een groter netwerk. Wanneer het nodig is, zorgen wij ervoor dat je snel bij een manueel therapeut, podotherapeut, bewegingswetenschapper of andere deskundige terecht kunt.

Consult. 

Loop je al een tijdje met een klacht of heb je sinds kort een hinderlijke blessure en wil je graag weten wat je daaraan kunt doen? Stuur een mailtje naar Bernard: bheijting@fysiotherapiedeboei.nl of meld je aan via ons contactformulier op de site. Voor vragen kunt u bellen naar 010-4624955. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.